FÖLJ MIG

Boutique Marketing Agency

Fotografen är den ni anlitar för dagen som ni kommer spendera hela dagen tillsammans med. Att hitta någon som ni fullt ut kan slappna av och ha kul med kommer göra att era bilder kommer bli fantastiska och ni kommer njuta och ha kul av att ta dom, helt utan stress eller press.

Bilderna kommer att leva kvar med er för alltid och kommer vara något ni kommer njuta av och minnas tillbaka till som en av dom största dagarna i erat liv.

Till skillnad från andra aktörer inom bröllopsindustrin ( som exempelvis florister, maten, tårtan, klänningen), är foton inget som du kan höra, känna, lukta eller ens se först – du måste lita på din fotograf. Insatsen är hög, så om ni är på jakt efter bröllopsfotograf och undrar hur ni ska hitta rätt kommer här några tips. Att välja fotograf till erat bröllop är något man bör göra med stor omsorg och eftertanke.

Välj med omsorg

Valet av fotograf är ett av dom viktigaste valen inför eran dag. Det är mycket som står på spel och allt kan hända under en bröllopsdag och man får ingen andra chans oftast som fotograf, så det gäller att anlita en professionell fotograf som kan göra jobbet utan risker. Men ni ska också älska era bilder i många år framöver. Att göra sin research och verkligen lägga tillräckligt med tid på att hitta rätt person för jobbet kommer vara en väl värd investering ni kommer njuta av i flera år framöver.

Säger det klick?

Personkemi är den viktigaste egenskapen med sin fotograf som måste stämma. Ni måste kunna slappna av och känna er trygga med den person som ska fota er. Denna person kommer följa er nära genom hela dagen under väldigt intima och känslosamma stunder. Klickar det inte med fotografen så är det svårt att få bilderna att klicka.

Det kommer att kosta

Det finns olika typer av fotografer idag och ni kan absolut få en bra deal med någon som är ny inom industrin, men ni vill ha någon som ni litar på kan göra jobbet rätt och problemfritt. Perfektion kommer med erfarenhet. Ha en budget innan ni hör av er till en fotograf och var beredda på att spräcka den om ni hittar någon ni verkligen älskar. Ni investerar i minnen, i ögonblick som inte kommer tillbaka annat än i bilder och filmer från förr. Tänk om 50 år vad den investeringen kommer att göra för er, era barn och era barnbarn osv.

Vilken bröllopsfoto stil gillar ni mest?

Du och din partner måste bestämma vilken fotostil ni gillar. Det finns många olika alternativ (fine art, journalistiskt, mörkt och stämningsfullt mm) och fotografer specialiserar sig oftast i en till två olika stilar. Försök att identifiera vad ni inte gillar innan ni förstår vad ni gillar. När ni har rutat ner vad ni dras till mest kan ni fördjupa er i och gå i en mer specifik riktning. Att vet vilka stilar som passar just er bröllopsdag bäst kommer hjälpa er skala ner listan och göra det möjligt att hitta ett proffs som kan ge er en bröllops fotografering med er vision av livet.

Hur vill ni minnas eran dag?

Vill ni förstora upp massa foton och hänga på väggen hemma? (rekomenderar strakt) Vill ni skapa fina album, fotoböcker? Vill ni minnas dagen i en liten film? Diskutera med varandra och skriv ned hur ni vill minnas tillbaka på er dag om 1, 10, 50 år. Och diskutera detta med fotografer som ni pratar med.

Be om referenser

Ett av dom lättaste sätten att välja bröllopsfotograf är att göra sin research online. Erfarna fotografer har massvis av referenser och dom är ofta glada av att dela med sig. Kolla in referenser från alla möjliga fotografer, även om det kanske inte är någon som ni finner intressant. Kolla att tidigare bröllopspar betraktar dom som pålitliga och duktiga fotografer. På google vid bröllopsfotografens informationsdel hittar ni recensioner, kan även finnas på deras hemsida.

Ett annat verktyg att använda är sociala medier. Leta efter hashtags och följ bröllops bloggar, det kan ofta leda till att hitta rätt fotograf.

Boka ett möte

Hitta ett par alternativ som ni känner att; dessa är bra alternativ till att få föreviga vår dag och be då om ett möte (helst personligt) men annars via teams eller telefon. Få en känsla för vem personen är och om ni klickar. Ställ alla funderingar ni har. Men att träffa fotografen personligen ger en mer rättvis bild och känsla för personen.

Ha en detaljerad plan

Allt från valet av middagslokal till vilken tid på året kommer att påverka era bröllopsbilder och val av fotograf. Om ni har specifika typer av foton i åtanke som tex porträtt på stranden vid solnedgång eller tomtebloss bilder, då behöver ni prata igenom detta med eran framtida fotograf.

Oftast så erbjuder er fotograf en “pre-wedding shoot” (inför fotografering) för att få känna på och få en inblick i vilka typer av bilder ni vill ha. Det gör att bilderna ni kommer ta på bröllopsdagen flyter på mycket snabbare och enklare.

Comments +

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RECENT POSTS

FÖR DEN BÄSTA DAGEN I ERA LIV FÖRTJÄNAR DET

Följ mig

Trevligt att träffas!

Hej, Jag heter Emelie. Jag hoppas att vi ska kunna jobba tillsammans och förverkliga och föreviga er dröm och vision för er bröllopsdag. Jag älskar att fota och filma bröllop och jag är här för er varje steg på vägen.