FÖLJ MIG

Boutique Marketing Agency

3 misstag varje bröllopspar bör undvika med sin bröllopsfotografering

1 – Inte ge fotograferingen tillräckligt med TID

Detta är nog en av de största misstag du kan göra när det kommer till era bröllops foton! Det spelar ingen roll om ni har spenderat 1000kr eller 100 000 kr på era bröllopsbilder, om ni endast har 10 min till porträtt så kommer ni bli besvikna.

Att ha en foto tidslinje är väsentligt för att försäkra er om att ni får minnena bevarade så som ni önskar. JA vi förstår att ni är fokuserade på vänner och familj och vill spendera tid med dom. MEN kom ihåg att när dagen är över så är allt ni har att titta tillbaka på era foton. Dessa minnen är de som kommer leva med er när åren går.

Så ett snabbt tips för att hjälpa er se till att ni har tiden ni behöver är att låta er fotograf hjälpa till med planeringen och utformningen av körschemat. Hur det kan se ut är olika från par till par. Oavsett om ni gör en first look eller inte, om ni har en bröllopsplanerare eller inte osv. Nyckeln är att se till att ni har tillräckligt med schemalagd tid till att fånga dom magiska ögonblicken mellan er.

2 – Fokuserar endast på priset

Ett annat viktigt misstag som jag ser par göra när det kommer till bröllops fotografering är att många tenderar att fokusera på priset. Absolut, jag fattar att ALLT kostar pengar och det är många utgifter och mycket nödvändigheter och alla har olika budget. Men med allt som kommer med att investera i ett bröllop så är en sak du INTE vill dra ner på valet av bröllops fotograf.

I slutändan är det enda du har kvar från bröllopsdagen dina bilder och video. Ja självklart bär du med dig dina minnen av dagen, men ett album med era bilder att titta tillbaka på på bröllopsdagarna framöver, efter ett gräl, när du mår dåligt, när du vill dela minnena med barn och barnbarn är något som inte går att återskapa.

Bröllopskordinatorer brukar ofta låta paren veta att just fotograferingen är något dom borde använda sin budget väl på före andra mindre nödvändigheter.

Utmaningen som många brudar har är att man börjar lägga tusentals kronor på lokal, blommor, extra ljussättning till dj:n & mat till alla 100 gäster. Och när det väl är dags för val av fotograf blir dom ofta stressade då en alltför stor del av budgeten redan gått.

Och när dagen är över är brudparen ALLTID mest glad över bilderna som finns kvar att titta tillbaka på. Det är oftast då som man inser att det va den viktigaste investeringen.

3 – Lär inte känna fotografen och inte tar med denna i planeringen

En bröllopsfotograf följer er NÄRA ofta hela dagen under en av er viktigaste och intimaste dag. Fotografen kommer vara där i en del utsatta stunder och det gör en OTROLIG skillnad på om ni är bekväma och trygga med er bröllopsfotograf eller inte. Att stå och posera framför en kamera på en dag som redan är fylld med en massa spänningar och nervositet är inte lätt. Har man lärt känna sin fotograf så har man byggt upp en vänskap och en trygghet som gör att känslan att stå framför kameran blir mycket mer avslappnad. Vilket kommer visa sig i bilderna.

När det kommer till planeringen så är det viktigt att bröllopsfotografen vet vad som händer. Då kan han/hon kan vara förberedd och får samtidigt reda på vad som är viktigt och mindre viktigt för er på er bröllopsdag. Fotografen kan också få komma med tankar som funkar bäst ur fotografiska ögon och ge er en möjlighet att ta ställning till det då det kommer påverka era bilder som ska leva med er resten av livet.

En annan bra anledning till att ha med fotografen (en erfaren) i planeringen är att han/hon har varit med på så många bröllop att fotografen kan vara ett stöd i planeringen och vet hur det går till. Hon/han vet vad som brukar funka och inte och har värdefulla tips som kan likna en bröllopskordinator.

Comments +

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RECENT POSTS

FÖR DEN BÄSTA DAGEN I ERA LIV FÖRTJÄNAR DET

Följ mig

Trevligt att träffas!

Hej, Jag heter Emelie. Jag hoppas att vi ska kunna jobba tillsammans och förverkliga och föreviga er dröm och vision för er bröllopsdag. Jag älskar att fota och filma bröllop och jag är här för er varje steg på vägen.