FÖLJ MIG

Boutique Marketing Agency

Grå Gåsen Trädgård

My och Fredrik, tack för att jag fick dela eran dag med er och samla ihop minnena från den i bilder. Jag hoppas att ni varje år ser tillbaka på dessa fina minnen och kan känna stämningen, kärleken och glädjen från denna dag. Ni är fantastiska människor som jag är glad att jag fått lära känna. Jag önskar er allt gott i framtiden och hoppas våra vägar korsas igen. Stor kram och tack ❤️

Efter en stunds bilfärd längs den Gotländska södra kusten svänger jag in på en vacker grusväg som slingrar sig fram mellan öppna oändliga åkrar. Där möts jag av ett idylliskt Gotländskt litet hus men en vacker trädgård och ju närmre jag kommer så ekar skratten från huset. När jag kommer in så möts jag av ett härligt gäng tjejer som har poppat proseccon och börjat snaska på fatet med frukt och annat gott. Jag och My har redan klickat och som med alla mina bröllop känns det som att jag är påväg in att fota min bästa vän. Jag hälsar på alla och kramar glatt om My som är en strålande härlig tjej på så många vis; ödmjukt bestämd, jordnära, nära till skratt och med hjärtat på bästa stället. My gör sig iordning och jag fotar henne samtidigt som jag viftar med en solfjäder för att svalka henne då det är en mycket varm Juli dag.

Det börjar närma sig vigsel och det är dags att ta på klänningen. Jag tycker klänningen är ett så speciellt ögonblick, vilken tjej drömmer inte om klänningen som gör det där speciella med hela dagen. Vi går upp på övervåningen där jag har möblerat iordning en jätte charmig hall med stort ljusinsläpp, träväggar och trägolv med handvävda retro mattor. En perfekt plats för det magiska ögonblicket som alla samlats till. Klänningen knäpps av brudens tärna och dagens höjdpunkt gör sig påmind, när klänningen tas på börjar oftast nerverna krypa sig närmare. My får stå där en stund och ta in ögonblicket av att ha fått på sig denna vackra brudklänning som är så perfekt för just henne.

Vi är redo att ge oss av mot vackra Sundre kyrka, men först ett par bilder av alla tjejer på trappen där dom får släppa lös lite och släppa på nerverna. Som bröllopsfotograf är man alltid mer än bara fotograf (iaf jag) vi packar in allt som ska vara till minglet i min bil och hennes tjejkompisar hoppar in med mig och vi åker i förväg för att duka upp till minglet och inväntar bruden. Alla gäster har börjat fylla kyrkan och brudgummen är redan där, väntandes inne i kyrkan. Jag beger mig in i kyrkan, stämmer av med prästen vart han inte vill att jag är då vissa präster har regler kring vart man får röra sig inne i kyrkan under vigseln, vilket jag såklart respekterar och vi brukar alltid hitta ett upplägg som passar oss båda. NU inväntar vi bruden och att vigseln ska börja.

Kyrkan fylls med låten Hallelulja på svenska och My kliver in vacker som sommardagen utanför och med förväntans fulla ögon, känslorna är utanpå och det strålar kärlek. My och hennes blivande man Fredrik har valt att se varandra för första gången i kyrkan och det är svårt för alla (även mig) att hålla tillbaka tårarna. Dom tar varandra i handen och prästen börjar vigseln. Det sjungs vackra sånger av Ylva Fahlström Myrman, bla. kärleksvisan. Dom säger ja till varandra, kyssen infinner sig och jublet ekar i kyrkväggarna. Dom dansar ut som man och hustru till låten I´ll fly with you.

Vi har radat upp oss utanför kyrkan redo med ris som ska regna över brudparet och ut kommer dom glada som bara nygifta kan vara, fulla och omgivna av kärlek. Alla vill kramas och gratta dom nygifta och efter en liten stund börjar minglet.

Klockan är ca 15:45 men himlen är klarblå och solen står ännu väldigt högt vilket gör fotograferingen till en liten utmaning, då det är minimalt med skugga. Men som alltid så löser man det på bästa vis man kan, vi hade en liten kant längs en husvägg som va i skugga och alla försökte skydda sig mot solen genom att stå där under minglet. Jag gillar mingel bilder och när man kan fota alla lite i smyg, för (oftast) så fort dom får syn på att man fotar så stelnar dom till, gör någon konstig min eller pose. Dom där avslappnade bilderna där dom är sig själva i stunden är dom som blir ABSOLUT bäst.

Sundre Kyrka

Gästerna börjar bege sig via buss till middagsplatsen som kommer hållas på Grå Gåsen och då My hade önskemål om att fotas vid en plats hon sett vid kyrkan så börjar vi vår porträttfotografering där. Det är ett fint valv med en stor fin åker bakom. När vi är klara där fortsätter vi på samma ställe till en annan plats som jag sett, det är en gammal trägrind vid en grå fin mur, eller vast som det heter på Gotland, på andra sidan muren växer en murgröna som klättrar sig som en båge över grinden. Det blir så fina bilder och det är svårt att sluta fota. Bakom grinden öppnar sig en en åker med lite högre gräs och träd, en perfekt vy för ett par porträtt till.

När vi är klara där kommer brudens pappa och hämtar paret för att bege sig mot fortsatt mingel och middag på magiska Grå Gåsen (även inspelningsplats för Så Mycket Bättre). Jag har erbjudit (insiterat) mig att ta med alla tomma proseccoflaskor och slänga dom på återvinningen vilket jag gör innan även jag beger mig till Grå Gåsen. Väl där möts jag av mingel som är i full gång, det är skratt och glädje överallt och i trädgården flyger det blåsbubblor, springer lekande barn, klingas i glasen av gäster som skålar, kontrasterna av detta tillsammans med Grå gåsens färgglada, avslappnande atmosfär. Stämningen är på topp och det är dags att bryta av för ännu ett par porträtt bilder i trädgården intill. Det blir en kort fotografering av My och Fredrik för att fortsättas med bilder på vänner, kollegor och familj som tas under ett stort fint träd. Alla är på bästa humöret och vill gärna spexa till det lite på bilderna, vilket jag jublar över, då jag älskar när folk är öppna för att göra nåt utanför boxen.

Porträttfotograferingen är klar och vi beger oss tillbaka till minglet som börjar lida mot sitt slut och det är dags att bege sig in på bakgården där middagen ska hållas. Det är en otroligt inbjudande och charmig bakgård uppdukad för fest. Där finns även ett photobooth (ÄLSKAR FOTOBÅS!!!) där tas lite bilder innan det är dags att sätta sig till bords. Brudens syster Josefine som är toastmadame och toastmaster Christian hälsar alla välkomna och berättar lite upplägg inför kvällen. Det bjuds på en otrolig middag komponerad av stjärnkocken Emelie (extremt fint namn måste jag säga ????) som driver restaurangen Agnes på Kungsholmen i Stockholm samt utsedd till Sommelierernas sommelier 2022 och Douglas som grundade restaurang Kagges i Gamla Stan men nu har fokus på nya stället Sillkafeét.   

Talare efter talare berättar anekdoter, minnen och fina kärleksfulla ord till brudparet. Tårar rinner blandat med skratt och glädjerop. My & Fredrik hade anlitat mig för en halvdag och min tid hos dom börjar ta slut. Jag kramar om mitt brudpar och lämnar middagen motvilligt men nöjd, glad och fylld med en otrolig värme och tacksamhet ❤️

Comments +

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RECENT POSTS

FÖR DEN BÄSTA DAGEN I ERA LIV FÖRTJÄNAR DET

Följ mig

Trevligt att träffas!

Hej, Jag heter Emelie. Jag hoppas att vi ska kunna jobba tillsammans och förverkliga och föreviga er dröm och vision för er bröllopsdag. Jag älskar att fota och filma bröllop och jag är här för er varje steg på vägen.