FÖLJ MIG

Boutique Marketing Agency

First look bröllopsbilder är inte den nyaste trenden inom bröllops fotografering, men det är ändå väldigt populärt. När er stora dag närmar sig kan funderingar kring att antingen ha en first look eller att spara ögonblicket till kyrkan dyka upp och frågan kommer med stor sannolikhet att ställas av er fotograf. Vad ni bestämmer er för är helt upp till er, det finns inget rätt eller fel,  men det kan vara värt att ta reda på fördelar och nackdelar med båda.

Vad är en first look?

Definition När paret ser varandra för första gången på deras bröllopsdag precis innan dom ska bli man och hustru. Den intima stunden ger paret chansen till en egen stund att få fånga varandra innan dom tillsammans ska möta resten av gästerna och dagen men även möjligheten för fina bilder.

Fördelarna med First Look bröllopsfotografering

  • Man kan få många av bilderna tagna innan ceremonin och ni sparar tid. Förslagsvis är att ta porträttfotograferingen direkt efter. Då har ni all tid i världen att mingla och umgås med era nära och kära efter ceremonin. Vill dock slå ett slag för bilder som blir tagna på em/kvällen och speciellt golden hour, det är värt att ta ett par bilder i riktigt bra ljus.

  • Det kan ge er en stund för er själva tillsammans (För ska vi vara ärliga så får man inte så många ensamma stunder tillsammans utan massa folk på bröllopsdagen). En stund när det är bara ni som får ta in varandra tillsammans möta dagen som kommer utspela sig. Och det spoilar definitivt inte ceremonin, den kommer bli precis lika magisk ändå och ni kommer vara lugnare och kunna ta in allt och va i nuet mycket bättre.

  • Ni kan fånga känslofyllda bilder tillsammans. Att gå ner för altaret är känslofyllt, absolut, men ni är inte tillsammans på samma sätt i ögonblicket. I en First Look kommer ni kunna njuta mer av stunden och varandra. Men framförallt den blir bara ER stund.

Nackdelarna med First Look bröllopsfotografering

Kom ihåg att man kan ALLTID ändra sig, även på självaste bröllopsdagen! En professionell fotograf kan anpassa sig och hjälpa er få det ögonblicket.

  • Ni behöver göra i ordning er tidigare. Om ni har en tidig ceremoni så innebär en First Look att ni måste vara klara lite tidigare än annars – vilket då också betyder att ni måste börja göra er iordning tidigare. Är exempelvis bröllopsceremonin kl 15 så bör First Look inkl porträttfotografering + bilder med brudfölje ske 12:00/13:00,

  • Ljuset är ibland inte optimalt. Ljussättningen under en first look är inte alltid idealiskt då dom oftast sker mitt på dagen när ljuset är som starkast. Men en professionell fotograf löser det så ni får fina bilder iaf. Ni kan då även få fortsätta ta fler bilder efter ceremonin, vilket kan ge mindre tid till minglet.

Comments +

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RECENT POSTS

FÖR DEN BÄSTA DAGEN I ERA LIV FÖRTJÄNAR DET

Följ mig

Trevligt att träffas!

Hej, Jag heter Emelie. Jag hoppas att vi ska kunna jobba tillsammans och förverkliga och föreviga er dröm och vision för er bröllopsdag. Jag älskar att fota och filma bröllop och jag är här för er varje steg på vägen.