FÖLJ MIG

Boutique Marketing Agency

7 saker ni borde låta din fotograf veta

På er speciella dag kommer er fotograf att följa er överallt, dom kommer vara där för att fånga alla viktiga ögonblick, när du gör dig i ordning, dom kommer se känslorna i era ansikten och tårarna i era nära och käras ögon

Från början till slut kommer fotografen att vara där, så här kommer lite användbara tips för att hjälpa dom göra bästa möjliga jobb och låta er slappna av och njuta av dagen till fullo.

Er fotograf kan mycket väl komma att fråga om denna information, här kommer lite tips på vad dom kan vilja veta och vad som kan vara bra för dom att veta.

1. Körschemat

När kommer du börja göra dig i ordning och vart, och killarna, vart håller dom till? Vill ni ha bilder av dom också?

Ett schema av dagen med platser ni kommer hålla till på gör det lättare för fotografen att planera dagen och säkra att dom är på rätt plats på rätt tid, det säkerställer att dom kan vara vid kyrkan i god tid så dom hinner med att fota dig när du kliver ur bilen. Fotografen behöver alltid ligga steget före, så att vi är i tid och på rätt plats för att fånga det där perfekta fotot.

2. Parkering

Om det är begränsad parkering eller några restriktioner gällande parkeringen låt fotografen veta det och om möjligt reservera en plats åt dom, så slipper dom tänka på och oroa sig över att jaga parkering och kan lägga den tiden på att fota.

3. Familj & släktporträtt

Om ni vill ha bilder med familj och släkt, gruppbild, vänner, djur, ja vad det nu kan vara så meddela fotografen i god tid innan (nu pratar jag dagar innan inte samma dag 😉 Berätta vilka foton som är viktiga för er och gör gärna en lista med namn i en prioritets ordning på viktiga personer ni vill ha bild med. På så vis kan fotografen planera tid för att se till att ni får dessa foton tagna. Ju fler personer det är desto längre tid tar det och vet man innan vilka det är samt hur många så kan man lättare planera in det så det finns tid.

Ni kan hjälpa fotografen genom att utse en tärna eller marskalk att hämta rätt personer som ska vara med på bilderna. Tack vare denna hjälp så kan fotografen planera en fin plats för detta i förtid och då spara tid och onödig stress.

4. Speciella foton

Beroende på vart ni gifter er kan det vara speciella foton ni vill ha tagna på specifika platser, så som kanske en bänk på en lugn plats med fin bakgrund eller en liten bro över en damm eller kanske en strand där ni hade er första dejt, oavsett så låt er fotograf veta detta så denne kan förbereda och skapa tid för detta.

5. Överaskningar

Överraskningar är roliga händelser både för er och era gäster, MEN det är viktigt att låta er fotograf veta om dom i förväg så att denne är beredd och kan vara på rätt plats för att fånga alla härliga reaktioner och själva händelsen på ett rättvist sätt.

6. Detaljer

Be en av tärnorna förbereda smycken, skor, klänning, något blått, buketterna, save the date kort etc. som bruden ska ha på sig och som betyder mycket för paret som fotografen snabbt och enkelt kan fota av om det ligger redo när fotografen kommer. Samma sak med killarna, skor, slips, kostym, klocka etc., be en marskalk lägga fram det.

7. Slappna av & njut

På eran stora dag ska ni inte behöva styra upp och stressa, lämna det till ert entourage, ni ska bara njuta till fullo och vara avslappnade. Alla runt er vill hjälpa till och styra upp så att er dag blir den bästa den bara kan bli.

Låt fotografen göra sitt jobb och slappna av, ju mer avslappnade ni är desto gladare kommer ni vara, desto roligare kommer ni ha och desto bättre och naturligare kommer bilderna bli.

Comments +

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RECENT POSTS

FÖR DEN BÄSTA DAGEN I ERA LIV FÖRTJÄNAR DET

Följ mig

Trevligt att träffas!

Hej, Jag heter Emelie. Jag hoppas att vi ska kunna jobba tillsammans och förverkliga och föreviga er dröm och vision för er bröllopsdag. Jag älskar att fota och filma bröllop och jag är här för er varje steg på vägen.